Regulamentul privind comerțul electronic pe site-ul www.baby-boom.md  
1. DISPOZIŢII GENERALE
Prezentul regulament stabileşte condiţiile generale cu privire la comerţul electronic desfășurat de către SC Totul pentru copii SRL prin intermediul paginii web: www.baby-boom.md.
Prevederile prezentului regulament se bazează pe prevederile legislației în vigoare a
Republicii Moldova:

 • Codul Civil al Republicii Moldova 1107-XV din 6.06.2002;

 • Legea Republicii Moldova Nr. 284/2004 privind comerțul electronic cu modificările ulterioare;

 • Legea nr.133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal;

 • Legea nr.114/2012 cu privire la serviciile de plată şi moneda electronică;

 • Legea nr.91/2014 privind semnătura electronică şi documentul electronic;

 • Legea nr.105/2003 privind protecția consumatorilor;

 • Legea nr. 231/2010 cu privire la comerțul interior, și alte acte normative. 

NOŢIUNI UTILIZATE: 
VÂNZĂTOR -
SC Totul pentru copii SRL cu sediul în municipiul Chişinau, str. Bucuriei 1/2, cod poştal MD 2004, Republica Moldova, cod fiscal IDNO 1007600047580;  
CUMPARATORUL– clientul care efectueaza o Comanda, orice persoana fizica care a implinit varsta de 18 ani sau persoana juridica care acceseaza Site-ul www.baby-boom.md , prin utilizarea saitului www.baby-boom.md si care si-a dat acordul cu privire la prezentele Termeni si Conditii Generale. 
MAGAZINUL ONLINE - pagini web apartinând SC Totul pentru copii SRL care se află la adresa www.baby-boom.md, prin intermediul căruia cumpărătorul are acces la informaţii privind produsele oferite spre vânzare de catre SC Totul pentru copii SRL. SC Totul pentru copii SRL este deţinătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuală asupra magazinului online, respectiv asupra mărcilor, designului, funcţionalităţilor site-ului, imagini şi etc. 
COMANDĂ – reprezinta intentia cumparatorului de a achizitiona Produse de pe Site transmisa Vanzatorului, prin intermediul Site-ului. 
CONTRACT – inseamna prezentul document Termeni si conditii si stabileste conditiile generale de vanzare online a produselor de catre SRL “Totul Pentru Copii” (site: baby-boom.md), precum si drepturile si obligatiile Vanzatorului si ale Clientului/Cumparatorului si produce efectele unui contract incheiat la distanta intre Vanzator si Cumparator, incepand cu momentul transmiterii de catre SRL “Totul Pentru Copii” (site: baby-boom.md) a confirmarii acceptarii Comenzii Clientului/Cumpărătorului
COȘ DE CUMPĂRĂTURI – forma online a coșului compus din totalitatea Mărfurilor și/sau produselor selectate de catre Client/Cumparator din Site in vederea achizitionarii pînă la confirmarea acestuia de către Vînzător. 
ISTORIC DE CUMPĂRĂTURI – reprezinta totalitatea datelor stocate in legatura cu achizitiile anterioare conform bonurilor fiscale (de ex. valoare cumparaturi, produse, identificare magazine/online, data, ora etc.) 
COMANDA CONFIRMATĂ - Comanda efectuată online prin intermediul magazinului online www.baby-boom.md de către un cumpărător ale carui date de identificare şi detalii cu privire la comanda sa au fost validate telefonic ca urmare a contactului dintre cumpărător şi a operatorului serviciului suport clienţi SC Totul pentru copii SRL. După confirmarea de către operatorii disponibilității sau absenței produsului selectat, la momentul asamblarii comenzii, suma finală poate diferi de suma comenzii spre plată.  
2. CONDIŢII GENERALE 

Prezentele condiţii reprezintă cadrul general potrivit cărora se desfaşoară activitatea de comerţ electronic la distanţă/online, cuprinse într-un sistem de vânzare organizat de SC Totul Pentru Copii SRL. Aceste condiţii de comerţ electronic se pot realiza inclusiv prin încheierea unui contract electronic de vânzare-cumpărare la distanţă, asupra cărora prin comanda efectuată după comunicarea electronică comercială din partea vânzătorului, consumatorul persoană fizică îşi exprimă expres şi neviciat consimţământul său cu privire la încheierea la distanţă a contractului, prin plasarea comenzii.
Condiţiile generale se aplică şi persoanelor juridice, în condiţiile diferenţierii pe care legislaţia Republicii Moldova o reglementează. În aceeaşi măsură, prin comanda plasată, persoanele juridice îşi manifestă consimţământul neviciat cu privire la clauzele contractului de vânzare-cumpărare la distanţă prevăzute în prezentele condiţii generale şi stipulate în legislaţia Republicii Moldova. 

3. TERMENI ŞI CONDIŢII
Magazinul online www.baby-boom.md cuprinde orice fel de informaţii (texte, poze, baze de date, produse, preţuri, logouri, reclame), care constituie conţinutul magazinului online, proprietatea companiei SC Totul pentru copii SRL. Orice preluare a conţinutului (integrală sau parţială) în alte scopuri decât în interes personal este sancţionată de legislaţia Republicii Moldova şi în special de reglementările privind drepturile de proprietate intelectuală. 
Informaţiile oferite în cadrul prezentului site/pagină web sunt în limba română şi rusă. 
Accesarea şi/sau utilizarea site-ului de către cumpărător constituie ACCEPTAREA prezentelor condiţii şi manifestarea consimţământului cu privire la obligaţia de respectare a acestuia. 
Ulterior prelucrării comenzii, vânzătorul nu îşi asumă răspunderea ce decurge din transmiterea eronată a datelor sale de consumator sau comanda eronat efectuată. 

Orarul de funcţionare: 
Comenzile pot fi plasate online oricând, dar perioada de procesare a acestora se desfăşoară zilnic în intervalul de timp: 
Luni-vineri între orele 09:00 – 18:00;
Sâmbătă între orele 09:00 – 14:00; 
Duminică – zi liberă. 

Condițiie de livrare și achitare: 
Livrarea gratuită în Chișinau - de la 300 lei . 
Comenzile în Chișinău până la 300 lei - costul livrării va fi 50 lei. 
Livrarea gratuită în suburbiile Chișinăului  - de la 500 lei.
Pentru comenzile până la 500 lei - costul livrării va fi 50 lei.
Suburbiile Chişinăului: Ciorescu, Stauceni, Cricova, Dumbrava, Bubuieci, Tohatin, Bacoi,  Vatra, Ghidighici, Ialoveni(In afara de raionul Ialoveni). Livrarea in suburbii dureaza 48 de ore lucratoare.
Comenzile primite pîna la ora 12 se vor livra nu mai tirziu de a doua zi.
Timpul livrării pînă la 19:00 doar în zilele lucrătoare.
Simbata de la 9:00 pina la 14:00 se vor livra comenzile primite vineri pina la 17:00.
Comenzile efectuate în zilele de odihnă și vineri după 17:00 se vor procesa şi livra luni.
Timpul livrării depinde de traseul curierului şi de trafic. Curierul în mod necesar vă va suna cu 20-30 minute înainte de a sosire. 
În cazul că clientul nu poate primi marfa în ziua livrării, clientul este obligat să prevină curierul sau operatorul.
În cazul că clientul nu este pe loc la timp – costul livrării repetate este 50 lei.
Livrarea mărfii cu greutatea pînă la 15 kg se efectuează gratis pînă la apartament.
Livrarea mărfii supradimensionate (paturi, dulap cu sertare, bolarzi, dulapuri, cărucioruri și scaunelor auto (mai mult de 15 kg) se efectuează pînă la scară sau la dorinţă pînă la apartament contra platei.

Livarea în localitățile din RM prin intermediul serviciul de curierat. Termenul de livrare nu depășește 2-3 zile lucrătoare. Costul de transport depinde de greutatea și dimensiunea pachetului - de la 80 lei 
LIVRARE GRATUITĂ PRIN REPUBLICA MOLDOVA: 

Suma minimală pentru livrare gratuită a comenzilor prin Republica Moldova este 1000 lei. Timpul livrării comenzii prin Republică – pînă la 14 zile (se negociază cu operatorul online magazinului.) Livrarea se efectuează conform graficului şi traseului camionului companiei (se precizează la operator) şi în cazul că dumneavoastră locuiţi în limitele localităţii indicate în traseu. 
*Comenzile plasate în zilele de sărbători legale vor fi procesate în următoarea zi lucrătoare.
Odată lansată comanda online, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare ulterioară (telefonic sau electronic), precum şi cu modul de operare al vânzătorului.
Orice comandă confirmată de vînzător implică vânzătorul şi consumatorul persoană fizică într-un contract la distanţă.
Momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare la distanţă între părţi, îl constituie momentul expedierii mesajului de confirmare a comenzii (inclusiv după preț și sortiment) de către vânzător în adresa consumatorului.
4. OBLIGAŢIILE VÂNZĂTORULUI
Vânzătorul se obligă să pună la dispoziţia cumpărătorului, în mod gratuit, informaţii cu privire la produsele şi serviciile sale, pentru a atinge finalitatea menţionată în comanda online.
Vânzătorul se obligă să publice în magazinul online www.baby-boom.md informaţii cu caracter orientativ şi să prezinte informaţii despre produsele expuse spre comercializare de acesta, precum şi alte date considerate de SC Totul pentru copii SRL ca fiind de interes pentru CUMPĂRĂTORI.
Vânzătorul întreprinde acţiuni în mod constant pentru a prezenta informaţii cât mai corecte şi relevante pentru produsele oferite spre vânzare. Dacă preţurile, sortimentul sau alte informaţii despre produs au fost afişate greşit, SC Totul pentru copii SRL îşi rezervă dreptul de a nu-şi onora comanda şi de a anunţa potenţialul cumpărător despre eroarea intervenită, dacă livrarea nu s-a efectuat.
L
uând în considerare schimbarea zilnică a gamei de mărfuri propuse spre vînzare, Vînzătorul își asumă obligația de actualizare cît mai curînd posibil a sortimentului de produse propuse spre vînzare, însă, ținând cont de capacitățile tehnice ale site-ului, a personalul care îl deservește și capacitățile de procesare a datelor în sistemul de evidență contabilă.
Imaginile produselor sunt afişate în magazinul online cu titlul de prezentare.
Produsele efectiv comandate pot fi diferite sub aspectul unor caracteristici (ex. nuanţe de culoare etc.) de aspectul real al produsului, în funcţie de lotul în care au fost fabricate.
La solicitarea şi cu acordul consumatorului, SC Totul pentru copii SRL poate recomanda cumpărătorului achiziţionarea altui produs de o calitate şi la un preţ echivalente cu cele solicitate în prima comanda. Comanda iniţială se consideră anulată la data confirmării comenzii produsului/ produselor ce înlocuiesc produsul iniţial.
Preţurile produselor sunt actualizate zilnic. Preţul produsului comandat este cel afişat la data plasării comenzii şi nu poate fi schimbat în momentul în care consumatorul a facut comanda online.
Promoţiile sunt valabile:

 • pentru perioade limitate de timp specificate pe pagina de prezentare a produselor/ bunurilor din magazinul online;

 • în limitele stocurilor disponibile.

SC Totul pentru copii SRL nu este responsabil pentru prejudiciile create de informaţiile publicate în magazinul online din erori ce nu-i aparţin.
SC Totul pentru copii SRL îşi rezervă dreptul de a completa şi/sau modifica orice informaţie din magazinul online fară a anunţa în prealabil utilizatorii site-ului.
Comunicarea cu magazinul online SC Totul pentru copii SRL se face în momentul interacţiunii, prin intermediul de email
deli@tpc.md şi/sau gurita@tpc.md sau telefonic la +373 60 127 700
SC Totul pentru copii SRL îşi rezervă dreptul de a contacta vizitatorul magazinului online pe email sau telefonic dacă în urma interacţiunii cu site-ul, acesta a completat datele sale de identificare şi contact şi solicită în mod expres orice tip de informaţie disponibilă sau vânzătorul are nevoie de informaţie suplimentară pentru realizarea drepturilor şi obligaţiilor sale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ
Semnele grafice, denumirile, mărcile (cum sunt, de exemplu: numele site-ului şi a companiei SC Totul pentru copii SRL) sunt proprietatea SC Totul pentru copii SRL şi nu pot fi preluate şi/sau folosite fără acordul prealabil scris al proprietarului.
Vizitatorul nu va copia, distribui, prelua, publica în scop comercial nici o informaţie conţinută de magazinul online SC Totul pentru copii SRL, fără acordul prealabil scris al titularului site-ului. Orice modificare neautorizată a site-ului este interzisă.

6. PUBLICITATE ŞI CONFIDENŢIALITATE
Cumpărătorul nu va face publice, unor terţi, prin orice mijloace, nici o informaţie cu caracter privat primită de la vânzător, sub sancţiunea obligării acestuia la plata de daune interese.
Vânzătorul îşi rezervă dreptul a folosi informaţiile furnizate de către cumpărator în vederea realizării contractului la distanță. De asemenea, cumpărătorul nu va face publice nici unei terţe părţi nici-o informaţie cu privire la comandă fără acordul scris al Vânzătorului.
Vânzătorul îşi rezervă dreptul, de a stoca şi folosi în interes propriu, în scopul realizării activităţilor de marketing, orice informaţie furnizată de către cumpărător prin intermediul site-ului www.supraten.md. Vânzătorul nu va furniza nici unei terţe părţi informaţiile primite de la cumpărător.

7. TERMENI REMARKETING
În paginile website-ului www.baby-boom.md, se va naviga prin folosirea unei etichete pentru remarketing (remarketing tag) şi a codului de conversie primite de la Google AdWords unde sunt colectate cookie-uri.
Un internet cookie este un fișer de mici dimensiuni, format din litere şi numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează Internetul. Cookie-urile permit site-ului posibilitatea de a furniza informaţii personalizate utilizatorului.
Cookie-urile asigură utilizatorului o experienţă plăcută de navigare şi susţin eforturile SC Totul pentru copii SRL pentru a oferi anunţuri publicitare relevante bazate pe preferinţele utilizatorului.
Eticheta pentru remarketing Google colecteaza cookie-uri pentru a afişa anunţuri în website-urile reţelei Google Display şi în Google Search. Atunci cînd utilizatorii vizitează o pagină a website-ului care conţine un remarketing tag, cookie-ul browser-ului pe care îl folosesc este adăugat unei liste pentru remarketing. O listă pentru remarketing este un set de module cookie de utilizator, generate de una sau de mai multe etichete pentru remarketing.
Google AdWords foloseşte aceste cookie-uri pentru a afişa anunţuri în website-urile reţelei Google Display şi în Google Search utilizatorilor care au vizitat paginile site-ului
www.baby-boom.md
8. FACTURARE ŞI ALTE DOCUMENTE ÎNSOŢITOARE ALE COLETULUI
Vânzatorul va emite în baza informaţiilor deţinute de acesta şi a celor furnizate de cumpărător o factură/bon fiscal pentru bunurile vândute.
9. LIMITAREA RĂSPUNDERII
SC Totul pentru copii SRL nu răspunde pentru prejudiciile create, din cauze ce exclud culpa sa, de nefuncţionarea magazinului online precum şi pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului online (ex. defecţiuni la reţeaua de internet, defecţiunii tehnice a paginilor magazinului online etc.).
10. RISCURI SI RESPONSABILITĂŢII
Vânzătorul este responsabil de ambalarea corespunzătoare a bunurilor.
Riscul pieirii bunului se transferă la cumpărător în momentul predării efective a bunului.
Vânzătorul îşi asumă responsabilitatea livrării produselor comandate de cumpărător, personal sau prin intermediul unui terţ, costul livrării este plasat pe pagina web şi se efectuiază conform ofertei plasate de vânzător, doar în cazul în care cumpărătorul a solicitat livrarea la adresa necesară acestuia sau oferta plasată de vânzător includea şi livrarea bunului la locul destinaţiei.

11. ACCEPTAREA BUNURILOR
La prezentarea de către curier a coletului, cumpărătorul este obligat să achite contravaloarea acestuia.
REGULILE DE PRIMIRE A MARFII:
1. Asigurați-vă că cantitatea produselor și produsul livrat este exact acel de care ați făcut comandă(culoare, dimensiuni, cantitate, etc).
2. Asigurați-vă că produsul nu este defectat, nu are deteriorării.
3. Asigurați-vă că produsul achiziționat funcționează.
!!! În caz de acceptarea mărfurilor/produselor și de plată acestora Dvs. confirmați că nu aveți reclamații referitor la comandă.
!!! Nu uitați să luați bonul de plată/cec de la curier.Bunurile/produsele achizitionate de Dvs in magazinul nostru online pot fi schimbate in modul prevazut de Legea RM privind protectia consumatorilor la adresa: mun. Chisinau, str. Bucuriei 1/2, magazin Baby-Boom. 
Datele pentru consultatii:
tel: 060127700, adresa email: vornicova@tpc.md si deli@tpc.md 


Cumpărătorul are dreptul să nu accepte bunurile livrate în cazul în care acestea nu sunt conforme cu detaliile tehnice specificate în comandă. În acest caz vânzătorul îşi asumă responsabilitatea aducerii produselor în conformitate cu cele comandate de cumpărător.
De asemenea consumatorul (persoana fizică) are dreptul de retur a produselor în termen de 14 zile de la achiziţionarea acestora.
Condiţiile generale de retur:
-preschimba produsul cu unul similar sau de o calitate mai bună
poate avea loc, cu achitarea diferenţei de preţ, dacă nu-l poate utiliza conform destinaţiei.
-în caz că produsul nu poate fi schimbat, consumatorul are dreptul să solicite restituirea banilor.
-returul timp de 14 zile calendaristice din ziua cumpărării, dovadă fiind bonul de casă (este necesară prezența nemijlocită a cumpărătorului), pentru a reuşi preschimbarea produsului sau solicitarea banilor.
-prezenta produsul în stare nouă, ceea ce presupune că acesta: este în stare inițială, este ambalat/impachetat de producător, să nu fie purtat, să nu conţină defecte şi lovituri mecanice, să fie etichetat, starea produsului să-i permită vânzătorului o nouă comercializare.

Vînzătorul are drept să nu accepte returul bunurilor procurate de Cumpărător în temeiul și în conformitate cu prevederile legale stabilite prin Legea RM nr.105/2003 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor.
Cumpărătorul recunoaște dreptul Vînzătorului de a nu accepta returnarea contravalorii bunurilor procurate, dacă acestea fac parte din listă aprobată conform Anexei din Legea RM nr.105/2003 din 13.03.2003 privind protecția consumatorilor), inclusiv
1. Confecţii şi articole din tricot (articole de lenjerie de corp, lenjerie de pat, articole de ciorăpărie).
2. Articole de igienă individuală (periuţe de dinţi, piepteni, agrafe, bigudiuri, pensete, aparate de ras manuale sau electrice şi alte articole destinate îngrijirii corpului).
3. Articole de parfumerie şi cosmetică.
4. Mărfuri textile (ţesături din bumbac şi tip bumbac, in şi tip in, lînă şi tip lînă, mătase şi tip mătase, panglici, bandă de bordură etc.).
5. Produse şi materiale din mase polimerice ce au contact cu produsele alimentare, inclusiv cele jetabile (veselă şi accesorii pentru servitul mesei şi bucătărie), ambalaje, articole pentru păstrarea şi transportarea alimentelor (canistre, bidoane, butelii, butoaie).
6. Produse chimice de uz casnic, pesticide şi preparate agrochimice.
7. Mobilă de menire socială (garnituri şi seturi).
8. Mărfuri tehnice complexe de uz casnic pentru care sînt stabilite termene de garanţie.
9
. Jucării.

12. TRANSFERUL DE PROPRIETATE
În cazul plăţii online sau card, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii după confirmarea plăţii. În cazul livrării bunurilor prin curier, cu plata ramburs, cumpărătorul va intra în proprietatea mărfii şi va avea dreptul sa deschidă coletul după semnarea documentului de transport şi efectuarea plăţii.
13. FORŢA MAJORĂ
Forţa majoră, (eveniment imprevizibil, incontrolabil şi inevitabil ce afectează derularea contractului), exonerează de răspundere partea care o invocă.
14. LITIGII. LEGEA APLICABILĂ
Relaţiile contractuale dintre părţi sunt guvernate de legislaţia Republicii Moldova. Orice litigiu care nu poate fi rezolvat pe cale amiabilă dintre părţi va fi trimis spre soluţionare instanţelor competente.

 • Controlul legalităţii prelucrării datelor cu caracter personal în domeniul comerţului electronic este exercitat de - Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal;

 • Controlul în domeniul protecţiei consumatorilor este exercitat de - Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei.
   

Contacte ale Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Drepturilor Consumatorului:
adresa MD-2012, mun. Chisinau, str. Vasile Alexandri, 78,
Program de lucru: luni-vineri: 8:00 – 17:00, pauză de masă: 12:00 – 13:00.
telefon: 022 51 51 51 sau 0 800 28 028
E-mail: https://consumator.gov.md/rus

 

15. În cazul unei necorespunderi de text sau sens între versiunile Rusești și române ale Ofertei, variant în română va predomina.