17 ianuarie - Ziua Invențiilor Copilului!

17 ianuarie 2024

Prima întrebare: știti ce au în comun schiurile nautice, căștile din blană, popsiclele pe un băț și Braille? Da, toate aceste obiecte evidente de astăzi au fost inventate de copii.

Verificați mai des calendarul. Credeți că lista sărbătorilor copiilor se limitează la Ziua Copilului? Însă nu.

Pe 17 ianuarie, Ziua Invenției Copiilor sau, într-o altă traducere, Ziua Inventatorilor Copiilor este sărbătorită în toată lumea.(Kid Inventors’ Day). 

A fost înființată nu numai pentru a onora tinerii genii, dar are și scopul de a încuraja copiii să fie curioși în legătură cu lumea din jurul lor și să aplice creativitatea în rezolvarea problemelor care apar în viață.

În fiecare an, peste 500 de mii de copii și adolescenți inventează diverse gadget-uri și jocuri, creează și modifică roboți și echipamente. Toate invențiile copiilor ne fac, fără îndoială, viața mai convenabilă și mai interesantă. Și astăzi este exact ziua în care trebuie să te bucuri de ingeniozitatea tinerilor genii, să apreciezi semnificația numeroaselor lor invenții și să încurajezi diversele talente ale copiilor.

Puteți enumera invențiile copiilor la nesfârșit, amintindu-vă de trambulină și mănuși fără degete și o pungă de hârtie cu fundul pătrat și un calculator - toate acestea au fost aduse în viața noastră de mințile geniale ale tinerilor inventatori.

De Ziua Invenției Copilului, faceți plăcere copilului dumneavoastră cu un joc de masă educativ, logic sau pentru experimente , încurajându-l astfel să facă noi descoperiri! Întreaga gamă de jocuri poate fi găsită pe site-ul magazinului online folosind link-ul Jocuri educative